Munkámból adódóan sokat utaznom, így azt az időt is játékkal vagy olvasással szoktam eltölteni.

Az egyik kedvenc játékom a sakk, ami erős koncentrációt és csendet igényel. De különböző stratégiai játékokat is szívesem játszom.

Ma már szinte minden tömegközlekedési eszközön (vonat, busz) elérhető az internet. Így  van lehetőségem online is játszani . Ilyenkor legszívesebben a Honfoglaló című játékkal játszom. Ez Magyarország egyik legnépszerűbb stratégiai kvízjátéka. Itt az ellenfeleket stratégiával és jó tudással lehet legyőzni és ezáltal tőlük terülteket szerezni. A másik ilyen jellegű kedvenc játékom a Legyen Ön is milliomos. Ez sokaknak ismert, hiszen a televízióban is nagy sikerrel ment. Ezeknél a játékoknál nem a pénz , hanem a játékélmény és tudásom tesztelése a fontos.

Abban az esetben, ha társasággal utazom  a kártyajátékokat részesítjük előnyben. Gyakran  a hely korlátozó tényező, de szívesen játszunk a magyar kártyával különböző játékokat: huszonegyet, makaót, piros papucsot, snapszert, csapd le csacsit. Ezen játékok többségét apámtól tanultam.

Gyümölcsös kertAmikor gyerekekkel utazom mindig gondoskodom róla, hogy legyen nálunk valamilyen úti társasjáték. Velük is szívesen kártyázom különféle mesekártyákkal vagy UNO-val. Most a nagy családi kedvenc a gyümölcsöskert. Ebben a játékban  a  gyümölcsöskertben a fák teli s tele vannak gyümölcsökkel. Az alma, körte, cseresznye, szilva már mind megérett. Gyorsan le kell szedni őket, mert a ravasz holló csak arra vár, hogy elkapkodja az érett gyümölcsöket. A gyerekeknek meg kell próbálni leszedni a gyümölcsöket a fáról, még mielőtt a holló ellopná őket. Ebben a játékban az a nagyon jó, hogy a gyerekek nem egymás ellen küzdenek, hanem közösen a holló ellen. Kiválóan lehet tanítani a kis hároméveseket a játék örömére.