Asztali teniszAz asztalitenisz nagyon népszerű sport Magyarországon. Így van a klinikának is a garázsban. Az asztalitenisz azért is jó játék, mert viszonylag kicsi az eszközigénye. Az asztal összecsukható így kis helyen elfér. Ha jó az idő akkor pedig a kertbe is kitolható és a szabad levegőn lehet játszani. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen erős szél, mert eltérítheti a labdát. Az asztal mellett, ütőkre, labdára és hálóra van még szükség, melyet egy szekrényben helyeztünk el, így bárki hozzáférhet, bármikor.

Sokszor tapasztalom, hogy a kollégák egy nehéz nap után itt vezetik le az egész napos feszültséget. Az asztalitenisz megmozgatja az egész testet és az elfáradt kezekre is jótékony hatással van, hiszen más ízületeket mozgat meg, mint az egész napos fogászati munka.

 

Bajnokságokat szoktunk is szoktunk rendezni a kollégák között. Ilyenkor például a fogorvosok összemérik erejüket a technikusokkal. Nem kímélik egymást! Minden évben megrendezzük a házi bajnokságokat, ahol a következő címeket lehet elnyerni: az év legjobb női, a legjobb férfi versenyzője és az év csapata.

Előfordult már, hogy az egyik betegünk is beállt az orvosok közé ütögetni. A páciens  kezelés végén beszélgetett az orvossal, hogy ki mit fog csinálni a nap további részében. Doktorunk elmondta, hogy ő lemegy egy kicsit ütögetni a garázsba. A páciensünknek felcsillant a szeme, hiszen gyerekkora óta nem ping-pongozott, így megkérte az orvosát, hogy játszanak-e egy pár menetet. Olyan jól sikerült az ütögetés, hogy a páciens végül legyőzte orvosát.